Felvételi naptár

Jelentkezési határidő: február 29. (hétfő) éjfél

Írásbelik: március 1. és 2. (kedd és szerda)

Szóbelik: március 7. és 8. (hétfő és kedd)

Felvételi Tábor: március 12 és 13. (szombat és vasárnap)

Tízpercesek: március 16. (szerda)

A Bibó István Szakkollégium infóblogja

Kedves Érdeklődő/Felvételiző! Először is szeretettel köszöntelek a Bibó István Szakkollégium felvételi blogján! Ezen a blogon a szakkollégium felvételi eljárásával kapcsolatos legfontosabb információkat gyűjtöttük össze számodra. A fontosabb határidőkön és mintafeladatokon túl elérhető jópár kedvcsináló-informáló írás is, amelyek igyekeznek megmutatni, mit is jelent bibósnak lenni, illetve milyen belülről a felvételi eljárás:

Felvételi Szabályzat

Az eljárás menetéről

Bemutatkozik a Bibó

Gyakran Ismételt Kérdések

Hol is van a Bibó? Útvonalterv

Elérhetőség

Email: bibofb[kukac]gmail.com

Tel:  +36 (1) 209-0620, 209-5237

Linkblog

A felvételi eljárásról

2016.02.27. 16:28 Topuzidu Laura

Kedves Felvételizők!

 

Az alábbiakban a felvételi eljárás egyes fordulóiról olvashattok. Amennyiben szeretnétek jelentkezni, küldjétek el fényképes önéletrajzotok és rövid, egy-másfél oldalas bemutatkozó esszétek a bibofb@gmail.com címre február 29-én 23:59-ig. Jelöljétek meg azt is, melyik nap szeretnétek részt venni az írásbeli fordulón.

 

A felvételi eljárás három fordulóból áll. Az első, írásbeli fordulót március 1-jén és 2-án írhatjátok meg, 18 órától az ELTE ÁJK VI. előadójában. Érvelési, szövegértési, logikai feladatokat kell majd megoldani, a mintafeladatokat itt találjátok meg. A feladatsorokat jeligével kell ellátni, a továbbjutók jeligéi ezen az oldalon, a bibokoli.blog.hu-n lesznek közzétéve.

 

A második, szóbeli forduló március 7-én és 8-án kerül megrendezésre, három, előre megadott olvasmány közül választhattok. A szóbelin a választott olvasmány alapján kell beszélgetni az oktatói bizottság tagjaival. Idén az ELTE ÁJK három oktatója, Fleck Zoltán, Lux Ágnes és Pozsár-Szentmiklósy Zoltán fogadták el felkérésünket. A tanulmányokat megtaláljátok a bibokoli.blog.hu oldalon.

 

A szóbeli fordulón továbbjutókat sok szeretettel várjuk március 12-én és 13-án a Szakkollégium Felvételi Táborába. A hétvégi programokon játékos feladatokra és érdekes vitákra számíthattok. A tábor célja, hogy jobban megismerjünk Titeket, és ti is megismerjetek minket.

 

A felvételi eljárás harmadik fordulójára március 16-án kerül sor. A "Tízpercesen"  a Szakkollégium hallgatói tehetnek fel Nektek kérdéseket.

 

A felvételi eljárás befejezésekor a három forduló során kapott pontok összege alapján dől el, hogy kiket köszönthetünk a Szakkollégium új tagjaiként.

 

Amennyiben bármilyen kérdésetek lenne a felvételi eljárással kapcsolatban, írjátok meg a bibofb@gmail.com címre. 

 

Sok sikert minden kedves jelentkezőnek!